Família Verda
hola@familiaverda.com
  • Home
  • Tallers
  • Mama&bebe
  • Una casa verda
  • Sortim!
  • Per a donar-hi una ullada
  • La botiga
  • El Fòrum

Contes per ser feliç

29/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
"Contes per ser feliç" de Jordi Llavina i Gaspar Camps, és un recull d'històries per a contar als més petits on no hi ha ni bons ni dolents, ni encanteris, ni pomes enverinades, ni dracs ni princeses. Contes que parlen de la por, de l'amistat, de la tristesa,...i que fan reflexionar sobre allò que ens preocupa del nostre dia a dia.

Contes per ser feliç
Jordi Llavina, Gaspar Hernández
Col·lecció: La Lluna de Paper
Editorial: Estrella Polar
Un recull d'històries per viure millor

Allò que més desitgem els pares és que els nostres fills creixin sans i feliços. El llibre  que teniu a les mans és un recull de contes pensat perquè grans i petits llegiu  junts i parleu de les coses que us preocupen. Animals, éssers fantàstics i persones protagonitzen aquestes vint històries que parlen de la tristesa, les  pors, la timidesa i altres sentiments que molt propers.

Cultivar de ben petits la intel•ligència emocional ens proporciona aquells recursos necessaris per fer front a la vida adulta. Per això, al final de cada conte, els pares trobaran una guia que els ajudarà a treballar les emocions presentades.


0 Comentarios

Lactància i medicaments

28/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
La lactància materna i els medicaments no són bons companys de viatge, no hi ha discussió. Òbviament, l'homeopatia, les Flors de Bach, l'osteopatia, l'acupuntura,... són alternatives efectives i vàlides per quan la mare té qualsevol molèstia o dolor durant l'embaràs, el post-part, la criança dels seus fills i sempre  (un bebé, per exemple pot prendre homeopatia des del néixer si és necessari i és molt recomanable que la mama i el nadó visitin l'osteòpata durant el puerperi per a "recolocar-los" després del part). De vegades, però, és necessari prendre algun medicament al·lopàtic i aquí és quan comencen els maldecaps.
Molts metges (tant el que tracta la mare en la dolència que sigui com el pediatre de referència del nen) solen recomenar deslletar per tal d'evitar possibles efectes secundaris causats pels residus del medicament que passin al nen a través de la llet.
Naturalment, tot és valorable i no és el mateix una mare que té ciàtica o una neuràlgia puntual en un ullal, que una que ha de ser intervinguda quirúrgicament d'urgència o una que ha de rebre quimioteràpia durant mesos. No té res a veure una cosa amb l'altre i no cal frivolitzar.
Per a totes les mares que donem una implortància vital a l'alletament dels nostres fills, trobar-nos en aquesta cojuntura és molt dolorós però val la pena informar-se bé abans de prendre la decisió de deslletar.
L'Hospital de la Marina Alta de Dènia (Alacant) ha elaborat una base de dades molt fiable on es pot trobar un llistat de medicaments o principis actius, si són compatibles amb la lactància o no i el risc que hi ha, quanta estona tarden en estar en el seu punt més àlgid, en quina concentració, quina quantitat en passa i molta més ionformació en relació a la lactància materna i els medicaments. Ho podeu veure aquí: www.e-lactancia.org
Així, si la dolència de la mare no es pot sanar, pel motiu que sigui, amb medicina alternativa que sigui totalment innòcua per al nen (Flors de Bach, homeopatia, acupuntura,...) i s'ha de recórrer a la medicina al·lopàtica, val la pena consultar si és possible prendre el medicament donant de mamar (n'hi ha molts més de compatibles del que ens sembla) i com s'ha de fer correctament i si fos necessari, treure's la llet amb un tira-llets i llençar-la per tal que el cos no deixi de produir-ne durant els dies que calgui abans que deslletar.
Consti que la immensa majoria de dolències o malalties tenen cura sense haver de recórrer als medicaments que, poc o molt, però sempre tenen efectes secundaris i més quan portem una criatura penjada de la teta.

0 Comentarios

Per un part respectuós

27/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
Des de l'associació "El parto es nuestro" informen a mares gestants dels seus drets en el moment del part hospitalitzat. Aquí us poso les 8 preguntes que us heu de fer si esteu esperant un fill i us recomano que us perdeu navegant per la seva web perquè hi ha molta informació interessantíssima i que doneu una ullada a www.auranaixement.com una casa de parts a Igualada on a més d'assistir al part a casa també fan preparació al part, ioga per a embarassades


"OCHO PREGUNTAS QUE DEBES HACER. ¿HAS DECIDIDO DONDE VAS A TENER A TU BEBÉ? !LA DECISIÓN ES TUYA! Existen varias formas diferentes de cuidar y atender a la madre y a su bebé durante el trabajo de parto y el nacimiento.

Un grupo de expertos en el parto desarrolló esta lista con 8 puntos que te servirán como guía para buscar y preguntar. Todos estos puntos están apoyados por investigaciones médicas.

Esto puedes solicitar para el nacimiento de tu bebé:

1º ¿Quién me puede acompañar durante el trabajo de parto y el expulsivo?

Los centros de atención al parto que son respetuosos permiten que la madre decida quien quiere que la acompañe durante el nacimiento de su bebé. (padres, pareja, hijos, familiares o amigos)

Se permitirá a la madre tener a una persona que ha recibido un entrenamiento especial para ayudar a las mujeres a enfrentar el trabajo de parto y nacimiento. A esta persona se le conoce como doula. Las doulas nunca dejan a la madre sola, la alientan, la confortan y la ayudan a comprender lo que le está pasando.

2º ¿Qué ocurre durante el trabajo de parto?

Si ofrecen atención respetuosa te informarán de cómo manejan el proceso de parto. Por ejemplo si te administrarán medicamentos para acelerar el parto o si permiten que el parto se desarrolle a su propio ritmo

Te informarán también de que procedimientos están en sus protocolos y son aplicados rutinariamente y de su índice de cesáreas y episiotomías. Si el número es muy alto, quizás consideres tener a tu bebé en otro sitio.

He aquí algunas cifras sobre las cuales te recomendamos solicitar información precisa:

  • No deben utilizar oxitocina (una droga sintética) para inducir el trabajo de parto en más de 1 de cada 10 mujeres (10%).
  • No deben hacer una episiotomía a más de 1 de cada 5 mujeres (20%) y deben estar procurando bajar esa cifra. (Una episiotomía es un corte que se realiza en la vagina. Esto no es necesario la mayoría de las veces).
  • No deben realizar una cesárea a más de 1 de cada 10 mujeres (10%) si se trata de un hospital de atención de bajo riesgo en la comunidad. El índice de cesáreas para un hospital que ofrece atención a madres o bebés de alto riesgo no debe exceder al 15%.
3º ¿Qué concesiones ofrecen a mujeres de diferentes culturas y creencias?

Los centros respetuosos son conscientes de la cultura de la madre. Saben que las madres y sus familias tienen diferentes creencias, valores y costumbres. Por ejemplo, tu puedes tener la costumbre de que sólo mujeres puedan estar contigo durante el nacimiento del bebé.

4º ¿Puedo caminar y moverme libremente durante el trabajo de parto? ¿Qué posición sugieren para el parto?

En ambientes que ofrecen una atención respetuosa, podrás caminar y moverte libremente durante el trabajo de parto, escogiendo las posiciones que te sean más confortables y que te ayuden a reducir el dolor. Los sitios respetuosos no tumban a la madre boca arriba con las piernas elevadas.

5º ¿Cuáles son los procedimientos que se aplican rutinariamente a una mujer de parto?

La investigación médica nos muestra cuales son los mejores y los más sanos. Los sitios respetuosos para la madre sólo utilizan métodos que han sido probados científicamente como los mejores. Por ejemplo, la investigación ha demostrado que no es útil romper la bolsa de aguas.

He aquí una lista de puntos sobre los cuales te recomendamos preguntar. En esta lista aparecen cosas que no ayudan y podrían lastimar a una madre sana y a su bebé. No han sido probados como lo mejor para la madre y el bebé. Recuerda que estos procedimientos no deben aplicarse si no existe una razón médica especial.

  • No deben llevar una monitorización continua del latido del corazón del bebé con una máquina. En vez de esto, es mejor que la enfermera o matrona escuchen el latido del corazón del bebé de tiempo en tiempo.
  • No deben romper prematuramente la bolsa de aguas durante el trabajo de parto.
  • No deben usar suero o canalización intravenosa. (Una aguja en la vena para darte líquidos).
  • No deben prohibir o restringir el comer y beber durante el trabajo de parto.
  • No deben rasurar.
  • No deben administrar un enema.
6º Además de medicamentos o drogas ¿Cómo ayudan a las madres a aliviar el dolor durante el trabajo de parto?

Las personas que te atienden deben conocer recursos para manejar el dolor sin utilizar medicamentos, como cambios de posición, relajación en un baño caliente, masajes y la utilización de música. A esto se le conoce como medidas de confort.

7º ¿Qué pasa si mi bebé nace antes de tiempo o tiene problemas especiales?

Los sitios animarán a las madres y a sus familiares a tocar, cargar, amamantar y cuidar a sus bebés tanto como les sea posible. Ellos fomentarán esto aún en el caso en que el bebé naciera prematuramente o presentara un problema médico durante su nacimiento utilizando el método canguro, siempre que no exista un impedimento médico.

Busca un hospital que te asegure que si tu bebé tiene que ser trasladado, tú lo serás con él.

8º ¿Cómo ayudan a las madres que desean amamantar?

La Organización Mundial de la Salud ha elaborado esta lista para mostrar la forma en que los servicios de nacimiento pueden ayudar en la lactancia.

  • Informarán a las mujeres embarazadas cómo y por qué amamantar.
  • Pondrán al bebé en contacto piel con piel inmediato y continuado, y promoverán el inicio de la lactancia materna en la primera hora tras el nacimiento.
  • Te enseñarán cómo amamantar. Te enseñarán cómo mantener tu producción de leche aún cuando necesites apartarte del bebé por razones de trabajo o cualquier otro motivo.
  • Los recién nacidos sólo recibirán leche materna
  • Te alentarán a que permanezcas junto a tu bebé día y noche.
  • No darán chupetes al bebé.
  • Te animarán a unirte a un grupo de mujeres que amamantan. Te dirán como contactar a un grupo cercano a ti.
  • Tendrán una política por escrito sobre lactancia. Todo el personal conocerá y aplicará las ideas de esta política.
  • Enseñarán al personal las habilidades necesarias para llevar al cabo estos pasos.
Artículo adaptado para la realidad española. Artículo completo en http://www.motherfriendly.org/Downloads/10Qs-spanish.pdf"

http://www.elpartoesnuestro.es/index.php?option=com_content&task=view&id=509&Itemid=127

0 Comentarios

www.tresxics.com

22/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
A la web www.tresxics.com podeu descarregar aquesta il·lustració en alta per a imprimir-la en 25x25 GRATIS!!
Aprofiteu i doneu-hi una ullada, que tenen coses molt maques :)
0 Comentarios

Només per avui

21/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
0 Comentarios

Roda dels números

20/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
Aquest és un altre joc que podeu fer a casa.
Nosaltres hem agafat un tros de cartró d'una caixa vella i hem marcat una rodona utilitzant un bol com a referència.
Hem dividit la circumferència (a la foto hi ha 10 porcions, en podeu fer més o menys segons l'edat del nen i la mida de la rodona) i hem pintat floretes. Si el voleu fer més senzill, podeu posar-ho per ordre: primer 1 floreta, a la següent 2, a l'altre 3,...
Hem agafat 10 agulles d'estendre la roba de fusta i hem marcat cada una amb un número de l'1 al 10 i ja està!
El joc és bastant complert perquè el nen ha de contar els piquets que té cada porció de la circumferència, buscar l'agulla amb el número que hi correspon, obrir l'agulla fent el gest de la pinça treballant la psicomotricitat fina i completar tota la roda dels números.
És un joc molt senzill però entretingut.

0 Comentarios

Joc de memòria

18/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
Us deixo el "printable" d'un joc de memòria que he fet per al meu fill. El pintaré i retallaré i enganxaré les imatges en un cartronet. Ho folraré tot amb ironfix i ja tindrem un joc fet per nosaltres mateixos.
Si els nens són grans, poden pintar i retallar ells mateixos i començar a gaudir del joc des del mateix moment en el que ens imaginem com quedarà. Si voleu, el podeu imprimir o compartir.
0 Comentarios

Claus per a una lactància materna exitosa

18/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
Crec que, en aquestes alçades de la pel·lícula, no cal dir que la llet materna és el millor aliment per al nadó. Ho diu tothom (una altra cosa és el que es fa i els motius que es donen). Ens ho diuen les llevadores, infermers i pediatres, ens ho diuen a la preparació al part, ens ho diuen les altres mares, ens ho diu la OMS, l'UNICEF, l'AEPED i un munt d'organismes oficials que vetllen per la salut, per l'alimentació i pels infants i, fins i tot, que és el que més em segueix sorprenent, ens ho diuen les marques que fabriquen i comercialitzen llet de fórmula (amb intenció de vendre'n com més millor, m'imagino) amb una "coletilla legal" que estan obligats a incloure del tipus "la leche materna es el mejor alimento par su hijo" (us imagineu que en un anunci d'oli de girasol se'ns digués que l'oli d'oliva és el millor aliment? Estrany...)

De totes maneres, i encara que sembli mentida, hi ha molta desinformació. Per a mirar de solucionar-ho :P , us poso uns links amb 4 conceptes bàsics:

Això és el que ens diu la OMS (Organització Mundial de la Salut) http://www.who.int/topics/breastfeeding/es/

"La lactancia materna es la forma ideal de aportar a los niños pequeños los nutrientes que necesitan para un crecimiento y desarrollo saludables. Prácticamente todas las mujeres pueden amamantar, siempre que dispongan de buena información y del apoyo de su familia y del sistema de atención de salud.

La OMS recomienda el calostro (la leche amarillenta y espesa que se produce al final del embarazo) como el alimento perfecto para el recién nacido, y su administración debe comenzar en la primera hora de vida. Se recomienda la lactancia exclusivamente materna durante los primeros 6 meses de vida. Después debe complementarse con otros alimentos hasta los dos años."


I aquests són els conceptes claus segons "La Liga de la Leche"

Las Diez Claves de la Lactancia Materna  http://www.laligadelaleche.es/lactancia_materna/diez_claves.htm
  1. Amamanta pronto, cuanto antes, mejor. La mayoría de los bebés están dispuestos a mamar durante la primera hora después del parto, cuando el instinto de succión es muy intenso. Amamantar precozmente facilita la correcta colocación al pecho.

  2. Ofrece el pecho a menudo día y noche. Hazte a la idea de que pasarás mucho tiempo amamantando a tu bebé durante estas primeras semanas. Un recién nacido normalmente mama entre 8 y 12 veces en 24 horas. No mires el reloj y dale el pecho cada vez que busque o llore, sin esperar a que "le toque". Así establecerás un buen suministro de leche.

  3. Asegúrate de que el bebé succiona eficazmente y en la postura correcta.

  4. Permite que el bebé mame del primer pecho todo lo que desee, hasta que lo suelte. Después ofrécele el otro. Unas veces lo querrá, otras no. Así el bebé tomará la leche que se produce al final de la toma, rica en grasa y calorías, y se sentirá satisfecho.

  5. Cuanto más mama el bebé, más leche produce la madre. Es importante respetar el equilibrio natural y dejar que el bebé marque las pautas, mamando a demanda. No es necesario sentir el pecho lleno; la leche se produce principalmente durante la toma gracias a la succión del bebé.

  6. Evita los biberones "de ayuda" y de suero glucosado. La leche artificial y el suero llenan al bebé y minan su interés por mamar, entonces el bebé succiona menos y la madre produce menos leche.

  7. Evita el chupete, al menos durante las primeras semanas, hasta que la lactancia esté bien establecida. Un recién nacido ha de aprender bien cómo mamar del pecho, y tetinas artificiales como el biberón o el chupete pueden dificultar este aprendizaje.

  8. Recuerda que un bebé también mama por razones diferentes al hambre, como por necesidad de succión o de consuelo. Ofrecerle el pecho es la forma más rápida de calmar a tu bebé.

  9. Cuídate. Necesitas encontrar momentos de descanso y centrar tu atención más en el bebé que en otras tareas. Solicita ayuda de los tuyos.

  10. Busca apoyo. Tu grupo local de La Liga de la Leche tiene la información y el apoyo que toda madre lactante necesita.

Si necessiteu suport, poseu-vos en contacte amb l'equip de llevadores del CAP o amb els diferents grups de recolzament a la lactància que es reuneixen periòdicament i ofereixen ajuda i suport de manera gratuïta en diferents pobles i ciutats. Si en coneixeu algun, no dubteu en agregar-lo i compartir-lo a "comentaris"

Molt aviat tindrem grup de La Lliga de la Llet a Igualada :)
0 Comentarios

Fan de la bandolera d'anelles

13/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
Sóc fan de la bandolera d'anelles. Reconec que, abans de provar-la, em semblava el portabebés ergonòmic menys pràctic de tots: poc versàtil, poc útil,...RES DE TOT AIXÒ!!

La bandolera d'anelles és un portabebés ergonòmic (dels que respecten la posició natural del nadó/nen, un dia ja us posaré les diferències entre els uns i els altres). És una tela llarga amb dues anelles grosses en una punta. Així de simple.

Els avantatges d'aquest portabebés és que tant hi pot anar un nadó acabat de néixer com un nen de 3, 4 anys (o els que l'esquena de qui el porta aguanti) i que és hiperfàcil i ràpid de posar (només cal passar la roba per les anelles i ajustar a la mida i es posa i es treu en qüestió de segons tot i no tenir pràctica o massa traça amb els portabebés) i és talla única (tant el pot fer servir el pare com la mare)

A mi em va perfecte perquè tant em serveix per a portar el petit com el gran. Es pot portar en posicó vertical (per a nens més grans, com el de la foto) o posició "cuna" (per a bebés o per a donar de mamar amb les mans lliures).

És el portabebés a la cadera per excel·lència! El nen va còmode mirant endavant i la mare o qui el porteja el duu ben a prop "al alcance de sus besos" i amb les mans lliures per a poder atendre els germans grans, comprar, estendre la roba,... La única pega és que, com que carrega d'un sol costat, tot i quedar ben agafat, no és recomenable per a estones massa llargues.

Per mi, és una salvació! Aquest sí que és l'autèntic mans lliures i no el bluetooth!

Si algú la vol provar, no em fa res deixar-vos la meva per a fer-ne un tastet i recordeu que, ben aviat, a la botiga en tindrem a la venda.

Val la pena considerar-los i utilitzar-los ni que sigui de tant en tant.

0 Comentarios

Copes menstruals, la revolució en la higiene femenina

13/6/2012

0 Comentarios

 
Imagen
Les copes menstruals es presenten com la revolució en higiene femenina. No mereixen menys.
Cada cop hi ha més dones (i de totes les edats!) que diuen adéu a compreses i tampons i es passen a les copes menstruals.
Són còmodes, higièniques, respectuoses amb el cos i amb el Medi Ambient, econòmiques, discretes,...
Només cal una mica de pràctica per a posar-la correctament.
La copa es buida un parell de cops al dia, es renta amb aigua i sabó neutre i s'esterilitza a casa bullint-la durant uns minuts un cop al mes. Res més.



Hi ha moltes combinacions:
  • 2 textures (clàssica o soft)
  • 6 colors (taronja, lila, transparent, blau, groc o rosa)
  • 2 acabats (anella o palet)
  • 4 talles (S, M, L o XL)
Valen 22.95€

Estan fetes de Termolast que no provoca al·lèrgies.
Si en voleu una, les trobareu a la Botiga FV. Envieu-nos un mail a hola@familiaverda.com i feu una comanda o pregunteu tot allò que vulgueu saber.


Us poso un vídeo per què hi doneu una ullada http://vimeo.com/13825627

0 Comentarios


    Segueix-nos a
    Facebook!
    www.facebook.com/FamiliaVerda

    Arxius

    Diciembre 2014
    Septiembre 2014
    Julio 2014
    Junio 2014
    Mayo 2014
    Marzo 2014
    Febrero 2014
    Enero 2014
    Diciembre 2013
    Octubre 2013
    Septiembre 2013
    Julio 2013
    Junio 2013
    Mayo 2013
    Abril 2013
    Marzo 2013
    Febrero 2013
    Enero 2013
    Diciembre 2012
    Noviembre 2012
    Octubre 2012
    Septiembre 2012
    Agosto 2012
    Julio 2012
    Junio 2012

    Categories

    Todo
    Alimentació
    Bebé
    Bolquers
    Criança Natural
    Diy
    Dona
    Embaràs
    Lactància Materna
    Nens
    Part
    Portabebés
    Productes A La Venda
    Reflexions
    Remeis
    Salut
    Sortejos
    Tallers

    RSS Feed

Con tecnología de Crea tu propio sitio web con las plantillas personalizables.